2024 Het jaar van...?

Reflectie

Aan het einde van het jaar trek ik me altijd graag wat terug. Dat gaat tegenwoordig onbewust, maar is ooit ontstaan rond 2000, in een periode waarin ik werd geconfronteerd met de eindigheid van het leven hier. Het leven kwam als in een film aan mij voorbij..... en wat ik zag, beviel me niet. Hier besefte ik dat mijn levensfilm er veel beter uit moest gaan zien. Tijd is een kostbaar geschenk dat je kunt invullen hoe jij dat wilt, maar soms vliegt de tijd aan ons voorbij.

Daarom werkt het voor mij goed om hier af en toe bij stil te staan. Heeft het afgelopen jaar gebracht, wat ik heb gewenst? En wat wil ik dat het komende jaar gaat bieden?

Plannen

Waar gaat jouw pad naar toe? En hoe wil je dat die reis hier naar toe eruit ziet? Wil je meer leven vanuit balans? Wil je gezonder leven? Meer bewegen? Gezonder eten? Sterker worden? Meer tijd besteden aan jezelf? Meer liefde voor jezelf? Wil je onafhankelijker worden? Jouw leven leiden i.p.v. het volgen van andermans levenspad?
Het is goed om hier af en toe bij stil te staan, zodat je waar mogelijk een stuur in handen hebt en gemakkelijker keuzes kunt maken. Het leven is zeker niet planbaar, maar je hebt wel telkens de keuze waar je jouw tijd aan besteedt. En net zo belangrijk; met wie je jouw tijd besteedt. Zijn dit vooral mensen die jou energie geven of vooral energie wegtrekken? Doe je dingen uit verplichting of schuldgevoel of vanuit jouw eigen intrinsieke motivatie?

Comfort versus persoonlijke groei

Wat je ook wilt bereiken in 2024, je zult er voor moeten werken, want het komt niet vanzelf. Als je hetzelfde blijft doen, zal jij ook niet veranderen. Vaak gaat groei gepaard met het overwinnen van angsten en denk je dat dit een oncomfortabel proces is. Soms is dit ook zo, maar vaker is dit niet zo. Vaker kom je in aanraking met mensen, die goed bij je passen. Maak je dingen mee. Ben je trots op jezelf. Je leeft!

 

"Discipline is a strong form of self-love, It's ignoring current pleasure for a bigger reward to come. It's loving yourself enough to give yourself everything you ever wanted."

 

Eerste stap

De eerste stap is het belangrijkste van allemaal. Dus wat je ook wilt doen, zet de eerste stap vandaag nog. De rest van het te volgen pad wordt zichtbaar zodra je de eerste stap hebt gezet.

Succes en vooral veel plezier met het bewandelen van jouw pad! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.