SUP Yoga in Meppel

Eerstvolgende keer SUP yoga op zondag 21 juli van 10:00 tot 12:00 uur!

Wat is SUP?

SUP staat voor Stand Up Paddle.  Een SUP board is iets breder dan een surfplank en je beweegt je, staand op het SUP board, voort met behulp van een peddel. Je kunt het overal doen; op meren, door grachten, rivieren, kanalen en zelfs op zee. Als je supt, beleef je een plek op een heel andere manier. Vanaf het water, ziet een plek er vaak heel anders uit en ben je meer verbonden met de natuur. Je hoort het wuivende gras aan de waterkant, je ziet vogels, libellen en andere dieren van veel dichterbij en je voelt de zonnestralen op je gezicht. Daarnaast ben je gefocust bezig om je evenwicht te bewaren. Suppen is een heerlijke manier om ultiem te ontspannen!

SUPyoga in Meppel

Wat is SUP yoga?

SUP yoga is de combinatie van suppen en yoga. Het is yoga beoefenen op een SUP board. Omdat niet iedere plek aan het water geschikt is om met je board het water in te gaan, vertrekken we vanuit een SUP opstapplek. Vervolgens peddelen we met de groep naar een rustige plek. Daar aangekomen, doen we verschillende yoga oefeningen (hatha/vinyasa/yin) op het SUP board, waarbij we eindigen met een diepe eindontspanning. Je ligt in savasana terwijl je het water zachtjes onder je board hoort en voelt kabbelen en je de zonnestralen op je lichaam voelt schijnen.  Vervolgens peddelen we, volledig ontspannen, weer rustig terug naar de opstapplek.

Is SUP yoga iets voor mij?

Iedereen die kan zwemmen en niet bang is om nat te worden, kan meedoen met een SUP yoga les. Als je voor het eerst gaat suppen, is het vaak even wennen aan het gevoel en de balans op de plank. We beginnen de les met een korte instructie over het suppen; hoe stel je je peddel af, hoe ga je de SUP op en af, hoe beweeg je je voort met behulp van de peddel. Om even aan de sup en het gevoel te wennen, starten we zittend of op onze knieën op de SUP. Als we in rustiger water komen, kan je proberen om te gaan staan. 

De yoga houdingen worden afgestemd op het niveau van de groep. Je kiest zelf welke optie van de houding, het beste bij jou past op dat moment. Yoga oefeningen op de SUP vragen meer focus, kracht en balans. Door de wind en de stroming lig je namelijk nooit helemaal stil, hierdoor spreek je meer (kleine) spieren aan tijdens de houdingen en het wisselen tussen de verschillende houdingen. SUP yoga is naast ultieme ontspanning dus ook een fysieke work-out voor je hele lichaam.

Wanneer kan ik meedoen met SUP yoga in Meppel?

Vanaf het moment dat de zon weer gaat schijnen, organiseren wij regelmatig SUP Yoga in en rondom Meppel.  Zondagochtend 21 juli is de eerstvolgende SUPyoga gepland.
Kun je niet op de geplande datum of staat er geen datum gepland, maar wil je wel graag meedoen, laat het dan weten via onderstaande button. SUP yoga is deels weerafhankelijk; als het perfect SUP yoga-weer gaat worden, plannen we waar mogelijk extra sessies in. We werken samen met andere SUP yoga docenten, waardoor we altijd wel een geschikte datum voor jou kunnen vinden. Ook als je andere vragen hebt over Yoga op de SUP of je hebt specifieke wensen voor een tijdstip of locatie, laat het dan gerust weten. In overleg is er veel mogelijk. 

Sandra Stellink supyoga
Yoga SanShine supyoga
yoga SanShine supyoga