Hoe is Yoga SanShine ontstaan?

Het zaadje

Bijna 15 jaar geleden, toen mijn leven in een stroomversnelling kwam en ik tegen een burn-out aanliep, kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Toen dacht ik nog dat het toeval was. Mijn toenmalige yogadocent gaf aan; "Doe in ieder geval drie lessen mee en vertel dan wat je vindt." Al na twee lessen, merkte ik de weldadige effecten voor mijn lichaam en geest. Ik kwam voor het eerst in lange tijd, los van mijn gedachten. Hoe yoga precies werkte, wist ik niet, maar dit goede gevoel wilde ik hoe dan ook vasthouden.

De groei

Ik bleef lessen volgen, niet consequent volgens een vaste structuur. Het kwam telkens weer, als een cadeautje, op mijn pad. Ik deed yoga tijdens mijn rondreizen in Costa Rica en Sri Lanka. Voor mijn werk reisde ik een periode door heel Nederland en heb toen ook verschillende yogascholen bezocht. Op een gegeven moment kwam het zo, dat ik minimaal eens per week een les volgde. Ik werd lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel sterker.

De rust

Inmiddels heb ik mijn essentie gevonden. Yoga heeft me bij mezelf gebracht. Pas daarna was ik klaar om mezelf liefdevol, maar duidelijk uit te drukken. Mijn intuïtie te volgen. Een passende partner tegen te komen. Mijn eigen pad te volgen. Te zijn; wie ik in essentie ben. Yoga heeft mij zoveel gebracht, dat ik het als mijn missie zie om yoga en de filosofie hierachter te delen met anderen.

Yoga SanShine Meppel e.o.

In 2022 heb ik mij ingeschreven voor de opleiding "Yang Yogadocent level 1", erkend door Yoga Alliance, het internationale kwaliteitskeurmerk voor yogadocenten. Daarna volgden "Yang Yogadocent level 2" (juni 2023),  "Yin Yogadocent level 1" (dec 2023) en afgerond en "Yin Yogadocent level 2" (april 2024) om me zo telkens verder te ontwikkelen.
Ik ben HBO geschoold in o.a. arbeidspsychologie en verandermanagement en geef de yogalessen en retraites naast mijn baan, als projectmanager bij een coöperatie zonder winstoogmerk, waar we elkaar helpen op het gebied van zekerheid. 

Over Sandra

Interesses

Mijn naam is Sandra, ik ben 48 jaar en woon samen met mijn man en 2 zoons naar volle tevredenheid in het gezellige stadje Meppel. 

Ik leid een behoorlijk actief leven, waar ruimte is voor mijn familie, vrienden, werk (management in de financiële sector), sport en mijn eigen ontwikkeling. Naast yoga, houd ik van de natuur, suppen, reizen, filosofie, dippen, bootcamp, piano, lezen, creatief bezig zijn, tuinieren en ja... misschien niet standaard voor een yogadocent, ook van winkelen en mode ;-).

Visie

Ik geloof in leven in het hier en nu. Je kunt er elke dag opnieuw voor kiezen hoe je 'het hier en nu' invult en beleeft. Ook als je een traumatisch of moeilijk verleden hebt.

Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat alles start met liefde voor jezelf. Zodra je hart vol genoeg is met zelfliefde, ontstaat de mogelijkheid om liefde aan anderen te schenken, zonder hier iets voor terug te verwachten. Ook helpt de zelfliefde je met het bewaken van je eigen grenzen.

meditatie houding